PRIVACYVERKLARING THE ART OF BALANCING

Persoonsgegevens die wij verwerken
The Art of Balancing verwerkt persoonsgegevens over jou doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken.

  1. Voor- en achternaam
  2. Adresgegevens
  3. Geboortedatum, -tijd, -plaats en -land
  4. Geslacht
  5. Telefoonnummer
  6. E-mailadres
  7. Gegevens over gezondheid/klachten
  8. Andere gegevens over jouw persoonlijke leven die van belang zijn voor de behandeling van jouw klachten.

De persoonsgegevens 1 t/m 6 worden verwerkt voor de volgende doeleinden:

  • Contact opnemen met cliënten.
  • Het opstellen en uitvoeren van een behandelplan.
  • Cliënten informeren over wijzigingen van diensten en producten.
  • Het afhandelen van betalingen.
  • Het verzenden van nieuwsbrieven.
  • Verzenden van producten.
  • Het waarnemen van een vervangende therapeut bij afwezigheid.

The Art of Balancing verwerkt de gegevens 1 t/m 6 omdat dit noodzakelijk is om een eventuele overeenkomst met jou te sluiten en uit te voeren.

Het persoonsgegeven onder nummer 6 gebruiken wij om je per e-mail op de hoogte te brengen van onze dienstverlening, ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en producten en jou daar eventueel aanbiedingen voor te doen. Wij doen dit alleen met vooraf door jou gegeven toestemming, die je op ieder moment weer kunt intrekken. Iedere keer dat wij jou een nieuwsbrief sturen, heb je de mogelijkheid je hiervoor af te melden, zie de link onderaan iedere mail. 

De persoonsgegevens 7 en 8 worden verwerkt voor de volgende doeleinden:

  • Het opstellen en uitvoeren van een behandelplan.

The Art of Balancing verwerkt de gegevens 7 en 8 op basis van door jou gegeven toestemming. Deze toestemming kun je op ieder moment weer intrekken. Voor de verwerking van persoonsgegevens van personen jonger dan 16 jaar vragen we om toestemming van hun ouders of voogd.

Je bent niet verplicht om ons jouw persoonsgegevens te verstrekken. Als je ons geen of onvoldoende persoonsgegevens verstrekt dan is het wel mogelijk dat we je niet kunnen behandelen.

Hoe lang we gegevens bewaren
The Art of Balancing zal jouw persoonsgegevens niet langer bewaren dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen:

  • Onze administratie, waar o.a. de declaraties deel van uitmaken, bewaren wij tot 7 jaar na het einde van het boekjaar waarin de overeenkomst met jou volledig is uitgevoerd.
  • Voor je medisch dossier hanteren wij een wettelijk verplichte bewaartermijn van 15  jaar.

Delen met anderen
Het kan voorkomen dat wij jouw persoonsgegevens aan andere personen en partijen moeten doorgeven. Zo maken wij gebruik van een externe e-mail- en serverprovider en clouddienstverlener, waar jouw gegevens worden opgeslagen. Daarnaast maken wij gebruik van een nieuwsbrief mailing dienst. De administratie wordt verder verzorgd door een externe boekhouder, die ook persoonsgegevens van jou verkrijgt (m.u.v. medische gegevens). Bij deze doorgifte hebben wij een gerechtvaardigd belang. Daarnaast geven wij soms adressen door aan toeleveranciers, zodat zij bestellingen rechtstreeks bij jou kunnen afleveren. Dit is nodig om de overeenkomst met jou te kunnen uitvoeren. Tot slot kan het nodig zijn dat wij gegevens verstrekken aan andere therapeuten, waaronder ook medische gegevens, op het moment dat zij ons moeten waarnemen. Dit zullen wij alleen doen met jouw toestemming.   

Cookies
The Art of Balancing gebruikt functionele en analytische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van jouw computer, tablet of smartphone. Wij plaatsen functionele cookies om het gebruik van onze website eenvoudig te maken. Denk hierbij aan het onthouden van de gegevens ingevuld in formulieren. Daarnaast maken wij gebruik van de cookies van Google Analytics. Hiermee kunnen wij zien welke pagina’s worden bezocht en waarop geklikt wordt op onze website. De cookies zijn privacy-vriendelijk volgens de handleiding die hiervoor door de Autoriteit Persoonsgegevens is opgesteld.

U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Ingesloten inhoud van andere websites
Berichten op onze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.
Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Jouw privacy-rechten
Je hebt het recht om ons te vragen om jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Ook heb je het recht om te vragen om wissing van je gegevens of het gebruik ervan te beperken. Ook kun je bij ons bezwaar maken tegen het verzamelen en gebruiken van je persoonsgegevens of een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Tot slot kun je ons verzoeken om verkrijging van je persoonsgegevens of overdracht van die gegevens aan een ander. The Art of Balancing zorgt ervoor dat de gegevens in een hanteerbaar en veelgebruikt bestand naar de cliënten opgestuurd kunnen worden.

Om je rechten te kunnen uitoefenen kun je contact opnemen via: info(at)theartofbalancing.nl. The Art of Balancing zal zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op jouw verzoek reageren.

Beveiliging
The Art of Balancing neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.
The Art of Balancing heeft de volgende organisatorische en technische maatregelen genomen om de persoonsgegevens te beveiligen:

  • Gebruik maken van (dubbele) wachtwoorden
  • Back-up bewaren in een cloud

Als je de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via info(at)theartofbalancing.nl.

Contactgegevens
Wanneer je contact wilt opnemen met The Art of Balancing, kun je ons als volgt bereiken:
Straatnaam en nummer: Aquamarijnlaan 182
Postcode en plaats: 3523 EN Utrecht       
Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel: 59542039      
Telefoonnummer: +31 (0)6 28 26 09 38
E-mailadres: info(at)theartofbalancing.nl