Gezondheid is volgens de World Health Organization is een staat van lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn. Dus niet alleen de afwezigheid van ziekte! Volgens Ayurveda leefstijl en natuurgeneeskunde is gezondheid de optimale staat van het bestaan. Daarnaast een gebalanceerd functioneren van onze zintuigen, gedrag en gedachten.

Zelfherstellend vermogen van het lichaam
Een verstoring van balans geeft klachten en is ziekte. Ayurveda helpt bij het handhaven en herstellen van het lichamelijk, geestelijk en spiritueel welzijn. Daarvoor zet Ayurveda voeding, leefstijl, kruiden, beweging, meditatie, ademhaling, massage en andere behandelingen in. Door terug te gaan naar je natuur bevorder je lichamelijke, geestelijke en spirituele gezondheid. Hierbij is het belangrijk om schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen. Daardoor bescherm je het immuunsysteem en versterk je de lichamelijke en geestelijke energie. Dit bevordert het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Daardoor versterk je jouw weerstand en stel je jouw lichaam in staat verstoringen zelf te herstellen.

Holistische aanpak
Door deze holistische aanpak balanceer je lichaam, geest en bewustzijn. Ieder mens is uniek! Ayurveda richt zich op een gezonde leefstijl, het verwijderen van afvalstoffen, het verminderen van stress en het voorkomen van ziekten. Je blijft gezond door de drie subtiele, onzichtbare energieën te balanceren; Vata, Pitta en Kapha. Deze regeren namelijk het hele lichaam. Op een natuurlijke manier in balans komen én blijven!

Ayurveda in combinatie met andere therapieën
Omdat Ayurveda een natuurlijke geneeswijze is kun je Ayurvedische middelen en behandelingen in combinatie met andere therapieën gebruiken.

Lees ook over Ayurveda op Happinez!